Leerling volgen training van wijkagent tot verkeersbrigadier.
Leerling volgen training van wijkagent tot verkeersbrigadier. Erwin Hiddingh

Basisschoolleerlingen worden verkeersbrigadier

7 september 2020 om 14:11 Onderwijs Deel je nieuws

Amersfoort/Nieuwland – Op donderdag 3 september hebben elf leerlingen uit groep 8 van obs De Border in Nieuwland een training gevolgd voor verkeersbrigadier. De wijkagent van Nieuwland verzorgde deze training. De leerlingen die hebben deelgenomen mogen nu helpen met het brigadieren, zodat alle schoolgaande kinderen en hun ouders veilig kunnen oversteken over de drukke straat naast de school.

Vorig schooljaar is er als pilot voor het eerst met leerling-brigadiers gewerkt. Het idee was in eerste instantie uit nood geboren, maar past heel goed bij de uitgangspunten die de school hanteert; vanuit de gedachte van de Vreedzame School worden de leerlingen zoveel mogelijk betrokken bij allerlei activiteiten van de school. Hierdoor leren ze vanuit gezamenlijkheid om verantwoordelijkheid te nemen en dragen voor het geheel.

De nieuwe verkeerscoördinator van de school, Esther Koudijs, is erg gedreven om leerlingen met hun ouders veilig over te laten steken: “Samen staan we sterk! Vorig jaar hebben we gezien dat het met de inzet van vrijwillige ouders en leerlingen mogelijk was om iedereen elke dag veilig te laten oversteken. Als iedereen zijn steentje bijdraagt is het een kleine moeite met een groot effect.”

Naast een taak als verkeersbrigadier kunnen de leerlingen van de Border op veel meer onderdelen meedoen en denken. Zo start binnenkort de training voor mediator of junior sportbegeleider en staan de verkiezingen voor de leerlingenraad gepland. Wilt u meer informatie over De Border? Ga naar obsdeborder.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie