Afbeelding
Smulders Audiovisueel/Ewerdt Heideman

CityPark Run Amersfoort door hartje Vathorst

6 september 2020 om 16:32 Atletiek

AMERSFOORT Onder zonnige omstandigheden is zondagmorgen door de stichting Marathon Amersfoort weer een ParkRun gehouden. ,,We starten steeds vanaf een andere locatie en altijd op de eerste zondag van de maand”, zegt Mik Borsten, die de warming-up verzorgde voor de deelnemers. ,,De ene keer starten we bij een voetbalclub, de andere maand zijn we bijvoorbeeld te gast bij een tennisclub of roeivereniging. Zo maken de deelnemende hardlopers ook kennis met andere sporten en clubs.”

Jaap Hengeveld/Ewerdt Heideman

De ParkRun was deze keer bij Daphne in de Kas! aan het Victoriameer, in het hart van Vathorst en startte om 09.30 uur. Hardlopers konden gratis om de bron drie keer een kilometer hardlopen, voor de kinderen was een kilometer gerekend.

Er werd niet alleen hard gelopen, maar ook gewandeld. Buurtsportcoach Heleen Zuiderduin was aanwezig om met een aantal mensen een wandeling door Vathorst te maken. Lekker joggen, of gewoon wandelen. De ParkRun is namelijk geen wedstrijd, maar een gezamenlijke trainingsloop.De wandeling duurde ongeveer 45 minuten.

Daarna was er gelegenheid om bij het bekende café/restaurant aan het Victoriameer, middenin Vathorsthttps://www.bijdaphne.nl/ een drankje te nuttigen.

Op deze eerste zondag van september is dit keer niet als startlocatie gekozen voor een sportclub,De hardlopers, renden het rondje van 1 kilometer rond om het Victoriameer drie keer.

,,De traditionele afstand van onze ParkRuns is namelijk drie kilometer”, zegt Mik Borsten. ,,Eigenlijk ga je met een ParkRun terug naar de basis van het lopen; zonder kostbaar uitslagenregistratiesysteem, zonder startnummers. Gewoon lekker lopen met elkaar.” www.marathonamersfoort.nl

Het segment op Strava:  https://www.strava.com/segments/20503732

Bron video: Smulders Audiovisueel/Ewerdt Heideman

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Organisator Mike Borsten
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie