De drie verdachten.
De drie verdachten. Politie Amersfoort

Drie dieven betrapt op Amersfoort Centraal

6 september 2020 om 13:53 Misdaad

AMERSFOORT De Amersfoortse politie heeft zondagochtend op station Amersfoort Centraal drie dieven aangehouden.  

,,Vanmorgen vertrok vanuit Amsterdam een internationale trein richting Berlijn. Drie reizigers bevonden zich in deze trein en sliepen met een muziekje op”, schrijft de politie op Facebook. ,,De reizigers werden wakker omdat de muziek ineens stopte. Er bleek dat er tijdens hun slaap een powerbank en twee telefoons gestolen waren. De verbinding werd verbroken doordat de verdachten de trein uitstapten op Amersfoort Centraal en de telefoons geen verbinding meer konden maken met de bijbehorende oortjes.” 

De reizigers sloegen direct alarm bij de conducteur. Drie mannen tussen de twintig en veertig jaar oud bleken als enige bij de reizigers in de coupe geweest. ,,De conducteur nam op zijn beurt contact op met de meldkamer van de NS. Medewerkers van de NS hadden deze drie personen op het station al staande gehouden, in verband met verdacht gedrag. Toen de reizigers één van hun telefoonnummers door gaven, en deze gebeld werd door de meldkamer van de NS, ging er een ringtone af in het tasje van één van de drie verdachten.” 

ONDERZOEK De gestolen goederen werden bij deze persoon aangetroffen. Daarop is het drietal aangehouden. Eén van hen legitimeerde zich vervolgens met een Franse identiteitskaart. Deze kaart blijkt echter in België gestolen. De politie onderzoekt nu de diefstal en de identiteit van deze persoon. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie