Afbeelding
Screenshot Dumpert

Amersfoorter El Khalki kijkcijferkanon op Dumpert: ‘Niet lullen maar poetsen’

5 september 2020 om 13:00 Maatschappelijk

AMERSFOORT De ‘rellen’ bij De Stier zijn al eventjes geleden en toch blijft Ibrahim el Khalki op een positieve manier achtervolg worden door wat er op die dag gebeurde. De Amersfoorters van het Jaar is een aardige kijkcijferkanon op Dumpert en kan op veel waardering van inwoners van Nederland rekenen. 

door Jeroen van der Veer

Tijdens de aangekondigde rellen werd de Amersfoorter door de camera gevolgd en is te zien dat hij diverse stadsgenoten aanspreekt. In een video, die 30 augustus verscheen op de populaire website Dumpert, toont El Khalki aan deëscalerend te werken.

De wijze waarop hij dit doet, kan op veel waardering rekenen. De jongerenwerker is duidelijk, spreekt hun taal en belangrijker: de veelal tieners luisteren naar hem. Doordat deze video twee dagen in de top vijf van beste filmpjes stond, maakte Dumpert een kleine reportage met El Khalki.

In deze video blikt de jongerenwerker zaterdagmiddag nog één keer terug op de dag waarop jongeren elkaar opriepen om te komen rellen bij De Stier. ,,Ik wil één ding duidelijk hebben”, zegt hij in de video. ,,Ik wil niet alle credits. Ik deed dit met nog 25 andere vrijwilligers.”

De reacties op de reportage zijn opnieuw lovend. Zo schrijft iemand: ‘Niet lullen maar poetsen, ga zo door Ibrahim’, terwijl een ander typt: ‘Dit zie ik al jaren in Breda en Tilburg waar ik actief ben als jongerenwerker. Mooi om te zien dat er in beeld wordt gebracht dat er buurtbewoners zijn uit de wijk die zich in zetten voor de maatschappij.’

Zie hier de video: klik hier

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie