Afbeelding
Hart van Vathorst

Hart van Vathorst gaat weer open

1 september 2020 om 17:38 Zakelijk

AMERSFOORT Zes maanden lang waren de deuren van het restaurant in Hart van Vathorst gesloten. Vanaf het moment dat de minister-president in zijn persconferentie aankondigde dat alle horeca moest sluiten. Per 14 september gaat het pand weer open en kan de wijk weer naar binnen voor koffie of een lunch. ,,Het team is er klaar voor. De tafels op anderhalve meter, een nieuwe menukaart én nieuwe collega’s.”

Ronald van Panhuis, locatiemanager horeca en dagbesteding: ,,We hebben zin om weer mensen in ons restaurant te verwelkomen. Bezoekers hebben ons gemist en onze medewerkers staan te popelen om eindelijk weer aan het werk te gaan.”

KWETSBARE DOELGROEP De coronacrisis bracht Hart van Vathorst dubbel zo veel zorgen. In het pand zitten twee zorginstellingen, een kindercentrum, kerk en een restaurant. Van een bruisend hart in de wijk vol bezoekers, sloten plotseling alle deuren en werd het stil. Familie mocht niet meer naar binnen voor bezoek, de kinderopvang verzorgde enkel nog noodopvang, kerkdiensten werden online voortgezet en het restaurant sloot per direct. De kwetsbare doelgroep die werkt en woont in Hart van Vathorst bepaalde dat de deuren lang gesloten bleven. 

SERIEUZE VERANTWOORDELIJKHEID Er werken onder andere mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking in de bakkerij, keuken of de bediening. Van Panhuis: ,,Een besmetting onder medewerkers of bewoners heeft direct invloed op alle activiteiten in het pand. Die verantwoordelijkheid voelen wij en nemen we serieus. Familie mag inmiddels al weer enige tijd op bezoek komen en de kinderopvang en kerkdiensten zijn weer opgestart. Met alle maatregelen kunnen we nu ook in het restaurant weer aan de slag. Dat geeft onze medewerkers weer een zinvolle dagbesteding. We hopen dat we veel van onze gasten weer terug zien.”

Een tafel reserveren kan telefonisch of aan de deur. Het restaurant is van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie