Afbeelding
Ewerdt Heideman

Expositie Mijn Vrijheid geopend in Amersfoort

31 augustus 2020 om 15:56 Historie

AMERSFOORT De expositie Mijn Vrijheid is geopend in stadscafé De Observant. Mijn Vrijheid vertelt de verhalen van zes Amersfoorters over hun herinnering aan, of hun gevoel bij, vrijheid. Bij die verhalen zijn foto’s gemaakt. Cameraman Ewerdt Heideman sprak met de makers van Mijn Vrijheid: Lennah Koster en Aylin van den Houten. Bekijk de beelden onderaan dit artikel.

Dit jaar zouden wij in Nederland 75 jaar bevrijding vieren. De grootscheepse vieringen gingen niet door, maar het project Mijn Vrijheid wel. Dit thema raakt heel veel mensen, zowel jong en oud, oud- en nieuwkomer. Het begrip vrijheid kan voor ieder mens een andere betekenis hebben, een ander gevoel, een andere herinnering. Vrijheid zit verstrengeld door het leven en kan talrijke vormen aannemen. Een vrijheidsgevoel komt met respect, tolerantie en liefde naar elkaar. Het is niet altijd aanwezig en soms vergt het een bikkelharde zoektocht. 

In Mijn Vrijheid werken regisseur Lennah Koster en fotograaf Aylin van den Houten samen om de vrijheidsbeleving van Amersfoorters anno 2020 van dichtbij vast te leggen. Zes diverse Amersfoorters worden geportretteerd en vertellen in korte audioverhalen hun persoonlijke ervaringen rondom het thema vrijheid. Mijn Vrijheid is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente Amersfoort. 

Kijk voor meer informatie over het project op mijnvrijheid.com.

Video en foto door Ewerdt Heideman in samenwerking met Smulders Audiovisueel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie