Afbeelding
ASC Nieuwland

Jongensdroom komt uit voor ASC Nieuwland-jeugdtrainer Andy Wolff

28 augustus 2020 om 06:57 Voetbal

AMERSFOORT In seizoen 2019-2020 werd Andy Wolff door de KNVB al als scheidsrechter gescout, maar nu is hij ook opgenomen in de voorselectie van het Ontwikkeltraject Scheidsrechter (OTS) van de KNVB, voorheen het Talententraject Amateurvoetbal. Wolff mag bij ASC Nieuwland met recht een ‘jongen van de club’ genoemd worden. Niet alleen is hij jarenlang actief geweest als speler en jeugdtrainer, hij heeft daar ook zijn eerste stappen als scheidsrechter gezet.

Wolff fluit inmiddels bijna twee jaar voor de KNVB en start dit jaar zijn tweede volle seizoen. Ondanks de coronacrisis is hij afgelopen jaar gepromoveerd en dat was precies zijn doel. De uitnodiging voor het OTS was daarom ook een mooie beloning voor een goed seizoen. 

UITGEBREID TRAJECT Aan de toelating tot het OTS ging een uitgebreid traject vooraf. De jeugdtrainer van ASC Nieuwland moest een uitgebreide motivatie schrijven, video’s met conditieoefeningen indienen, gevolgd door een intakegesprek met de Technische Staf van de talentontwikkeling van de KNVB. Daarop volgde een uitnodiging voor een volgende ronde op 22 augustus, waarin hij samen met andere kandidaten een kick-off over het OTS, een fysieke training en een spelregeltoets moest doorlopen. Wolff heeft ook die volgende ronde positief afgesloten en maakt daarom vanaf seizoen 2020-2021 deel uit van het OTS, waarbij hij onder meer een persoonlijke coach, bijeenkomsten, evaluaties, conditietesten en spelregeltoetsen krijgt.

Daarmee komt voor Wolff een jongensdroom uit en maakt hij als scheidsrechter een mooie stap. Naast zijn scheidsrechterscarrière blijft hij ook komend seizoen actief als trainer bij ASC Nieuwland en heeft hij samen met Louis Vermeulen de JO17-1 onder zijn hoede.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie