Afbeelding
BDUmedia

Dakloper filmde zichzelf terwijl buurt doodsbang was

26 augustus 2020 om 22:31 Overig

AMERSFOORT De jongen die de politie woensdagmiddag urenlang bezighield omdat hij stenen vanaf een dak naar beneden gooide, heeft zichzelf gefilmd. De beelden zijn te zien op zijn Snapchat-account. De ravage die hij in de wijk heeft achtergelaten is enorm. 

door Jeroen van der Veer

In de middag kreeg de politie een alarmerend telefoontje dat er iemand op het dak liep van een appartementencomplex bij de Koppelweg. Direct werd een groot gebied afgezet en al snel bleek dit niet voor niets. De jongen gooide stenen naar beneden, sloopte enkele schoorstenen en maakte flink wat buurtbewoners daarmee bang.

Zij mochten van de massaal aanwezige politie hun huis niet verlaten en iedereen werd verzocht binnen te blijven. Die boodschap was nodig ook, want de jongen wist meerdere dingen te vernielen. Zo gooiden hij vanaf het dak ook grote tegels en deze kwamen terecht op auto’s, boten en huizen. Ook werd een politieauto door één van de stenen vernield.

De actie trok ondanks de afzettingen veel bekijks. Zij zagen de jongen op het dak de gekste taferelen uithalen. Zo balanceerde hij op de dakrand, maakte hij handstands en ook filmde hij ook zichzelf. ,,Het was doodeng”, laat een buurtbewoner weten, die de jongen kent. ,,Dit had echt heel anders kunnen aflopen.”

,,Kijk ze allemaal daar staan, ik ga deze gooien”, zegt de jongen in het snapchat-filmpje, terwijl te zien is dat hij een steen naar een agent werpt. Laatstgenoemde doet een stap opzij, waardoor hij niet wordt geraakt.

Na meerdere uren wist het arrestatieteam de jongen te overmeesteren en hem mee te nemen naar het bureau. ,,Het was doodeng. Niet alleen werd een politieauto beschadigd, maar ook meerdere auto’s en boten. Ook sneuvelde ramen...het was net oorlog”, schrijft een ooggetuige op social-media. 

* De beelden worden door deze krant in verband met de privacy niet gepubliceerd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie