Open dag MBO installatietechniek in Amersfoort

24 augustus 2020 om 16:44 Activiteiten Deel je nieuws

Er is de komende decennia veel werk voor techniekliefhebbers die in de installatiebranche aan het werk willen. Samenwerkende installatiebedrijven en praktijkopleidingscentra in de sector organiseren daarom in de regio Midden-Nederland op zaterdag 29 augustus een open dag in Amersfoort.

De sector zoekt praktisch ingestelde beroepskrachten met gevoel voor techniek. Ontwikkelingen als de energietransitie, het verduurzamen van woningen en de opmars van online connectiviteit, ‘the internet of things’ (IoT) maken dat er de komende decennia meer werk is dan de sector met de huidige hoeveelheid installatieprofessionals aankan.

Wervingscampagne

De open dag op de regionale praktijkopleidingscentra maakt deel uit van een landelijke wervingscampagne. Daarin trekken opleidingsfonds Wij Techniek, waarin vakbonden en werkgeversorganisaties zijn vertegenwoordigd, samen op met onder meer de opleidingsbedrijven IW Nederland en Goflex Young Professionals.

Doel van de open dag is dat belangstellenden niet alleen praktische voorlichting krijgen over opleidingen en beroepsperspectieven, maar ook kennis kunnen maken met het installatievak zelf. “Installatiewerk is een veelzijdig vak waarin veel ruimte is voor zelfontplooiing, maar gevoel voor techniek is wel een randvoorwaarde”, zegt Peter van Winssen, directeur van Goflex Young Professionals. “Tijdens de open dag krijgen bezoekers daarom gelegenheid om kennis te maken met gereedschappen en materialen. Luisteren, kijken, maar zéker ook zelf dingen doen en maken dus. Beleving staat centraal tijdens de open dag.”

Leren en werken

De betrokken opleidingsbedrijven leiden beroepskrachten op via de  Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Dat is leren en werken op MBO-niveau. Studenten gaan het grootste deel van de week aan het werk bij één van de leerbedrijven. Theorie wordt gegeven op het ROC en praktijktraining krijgen ze op de eigen praktijkcentra.

Belangstellenden voor de open dag kunnen zaterdag 29 augustus vanaf 10:00 tot 14:00 uur terecht bij IW Midden-Nederland aan de Hardwareweg 15 in Amersfoort.

Wie zaterdag een open dag in een andere stad of regio wil bezoeken, kan online alle adressen vinden op de website van Wij Techniek. Er wordt op alle locaties rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie