Amersfoorter in finale WK kunstfluiten

21 augustus 2020 om 11:16 Muziek Deel je nieuws

Amersfoorter in finale WK kunstfluiten

 

Deze maand wordt de nieuwe wereldkampioen kunstfluiten bekendgemaakt. De Amersfoortse pianist Frank Oppedijk (34) is één van de finalisten.

Bij fluiten wordt vaak gedacht aan het maken van vogelgeluiden, maar kunstfluiten - écht muziek maken met de lippen - is een kunst op zich.

De International Whistlers Guild organiseert jaarlijks een wereldkampioenschap kunstfluiten, waarbij gezocht wordt naar het grootste fluittalent ter wereld.

Dit jaar vindt de wedstrijd online plaats en 131 mensen uit 23 landen stuurden hiervoor een filmpje in. Ook de Amersfoorter Frank Oppedijk besloot deel te nemen .

Oppedijk: “Deelnemen aan het wereldkampioenschap kunstfluiten is natuurlijk best hilarisch, maar ik vond het vooral leuk om te kijken of ik een echt artistieke bijdrage kon leveren vanuit mijn klassieke muzikale achtergrond. Boeiend gefluit dat emotioneert, dat raakt. Ik denk dat dat best goed gelukt is.“

De jury was het met hem eens en koos hem uit als één van de finalisten, de enige uit Nederland. Op 3 september wordt bekend gemaakt wie de grote winnaar wordt. Gaat de titel dit jaar naar Nederland?

Oppedijk: “De jury heeft de finalisten gekozen, maar publieksstemmen bepalen uiteindelijk wie de titel wint. Ik nodig iedereen die dit leest dan ook uit om de
te stemmen en de titel naar Amersfoort te halen!“

U kunt alle finalisten bekijken en tot 27 augustus zelf stemmen via www.whistlersguild.org/vote.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie