Afbeelding
Screenshot uit video

Brandstichting bij Jewels Forever: ‘Je moet er niet aan denken wat er kon gebeuren’

20 augustus 2020 om 14:30 Brand

AMERSFOORT De eigenaren van Jewels Forever zijn zich deze maand rotgeschrokken toen zij bij hun gevel een brandplek zagen zitten en op de camera’s terugkeken wat er gebeurd was. Drie jongeren kwamen in de nacht van 8 op 9 augustus aanlopen, waarbij eentje een doek in de brand probeert te steken. 

door Jeroen van der Veer

Op beelden is te zien hoe drie jongens onder de Kamperbinnenpoort lopen, waarbij een persoon bij de gevel stopt. Terwijl zijn twee maten doorlopen en niets lijken door te hebben, steekt de verdachte iets aan.

Als de brandstichter weer bij de groep is, rent één van de drie na een halve minuut naar de gevel en slaat de beginnende brand met zijn hand uit. ,,Hierdoor is voorkomen dat een monumentaal pand kapot is gegaan”, aldus Jewels Forever- eigenaar Max Meijer. Hij zit met zijn juwelier gevestigd in de Kamperbinnenpoort en heeft geen goed woord over voor de daad. ,,Ik ben bij de politie geweest en er wordt een zaak van gemaakt.”

,,Dit is pure vernielzucht en dat is hier in de buurt wel vaker”, vertelt Meijer. ,,Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als die maat van de dader niet was teruggelopen...”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie