Afbeelding
Pixabay

Afgelopen periode 48 personen positief getest op het coronavirus in Amersfoort

18 augustus 2020 om 14:50 Corona Coronavirus

AMERSFOORT In de periode van 5 tot en met 18 augustus zijn er 48 Amersfoorters positief getest op het coronavirus. Daarvan hoefde niemand opgenomen te worden in het ziekenhuis. Daarnaast zijn er geen meldingen binnengekomen van personen die aan het coronavirus zijn overleden. Dat maakte het RIVM dinsdagmiddag bekend.

In de afgelopen week zijn er landelijk 4.013 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op het virus. Dat zijn er 23 minder dan het aantal meldingen van vorige week. 102.000 mensen lieten zich testen in de GGD-teststraten, 3.500 mensen meer dan de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week met 3,5 procent ongeveer gelijk gebleven. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1.

Daarnaast zijn er 50 patiënten gemeld die vanwege het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Dat zijn er 12 meer dan vorige week. Er zijn landelijk 16 laboratorium-bevestigde COVID-19-patiënten als overleden gemeld. Dat zijn er zeven meer dan in de week ervoor. 

Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen die het coronavirus onder de leden hebben zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de cijfers die het RIVM publiceert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie