Afbeelding
Jeroen van der Veer

Last onder dwangsom voor twee Amersfoortse horecagelegenheden

8 augustus 2020 om 14:54 Corona

AMERSFOORT De eigenaar van de horecagelegenheden De Karseboom en Tjommies ontving afgelopen week meerdere bekeuringen en kreeg afgelopen vrijdag daar bovenop een last op dwangsom van de Veiligheidsregio Utrecht. Thomas Kruip is niet blij met hoe hij behandeld is en gaat zijn bekeuringen wegens het niet naleven van de RIVM-regels aanvechten.

door Jeroen van der Veer

De proces-verbalen ontving Kruip omdat buitengewoon opsporingsambtenaren hadden geconstateerd dat de regels op vrijdag én zaterdag niet werden nageleefd. De bekeuringen zijn gegeven door de BOA's en het is nu aan de officier van justitie om te bepalen of de boetes ook worden toegekend. Hierover is nog niets bekend, maar wel werd Kruip afgelopen dinsdag gehoord. Zo zou hij de toegang hebben geweigerd toen BOA's zijn zaak wilde controleren.

,,Dat ontken ik”, aldus Kruip. ,,De twee handhavers stormden naar binnen, vlogen langs mij en langs de portier en voerden een controle uit. Dat duurde nogal lang en dat heb ik ze gezegd. Uiteindelijk zijn ze ruim een half uur binnen geweest."

Nu hij deze week ook een dwangsom kreeg opgelegd en bij elke nieuwe overtreding een boete kan ontvangen van 5000 euro, zit Kruip vol vraagtekens. ,,Ik zeg niet dat ik goed of fout zit, maar de noodverordening zorgt wel voor vragen. Middelbare scholieren hoeven sinds 1 juli onderling geen afstand meer te houden en ik heb hier middelbare scholieren. Hoe gaan we daarmee om? Daar wil ik antwoord op.”

Lees hier het uitgebreide verhaal met Thomas Kruip over de boetes, de dwangsom en de noodverordening: klik hier.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie