deelnemers aan de Challenge
deelnemers aan de Challenge NDC

Nationale Diabetes Challenge in Amersfoort

12 maart 2018 om 14:57 Sport/sport Deel je nieuws

Fysiotherapiepraktijk Fyzie, beide Amersfoortse atletiekverenigingen en de Buurtsportcoaches organiseren de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018 in Amersfoort. Deelnemers worden van harte uitgenodigd om vanaf half april wekelijks mee te wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar ook mensen zonder diabetes mogen meedoen. Er wordt rekening gehouden met verschillende niveaus. Alle deelnemers aan de Challenge kunnen in september meewandelen met een landelijke feestelijke finale op het Diabetes Challenge Festival. Tijdens de Challenge werken de deelnemers toe naar een bepaalde afstand. Dit kan 5, 10, 15 of zelfs 20 kilometer zijn.

Op maandag 9 april van 19.00 tot 20.00 uur  organiseert fysiotherapiepraktijk Fyzie een informatieavond over de Nationale Diabetes Challenge in Gezondheidscentrum Kattenbroek aan de Herfstdraad 15 in Amersfoort. Iedereen die interesse heeft is welkom. Vanaf maandagavond 16 april wordt er wekelijks een uur gewandeld samen met een fysiotherapeut en/of een wandeltrainer van Altis of AV Triathlon.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen al door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/fyzie

Indien u meer informatie wenst over de Nationale Diabetes Challenge, of aanwezig wil zijn op de informatiebijeenkomst dan kunt u contact opnemen met Heleen Zuiderduin via buurtsportcoach@sro.nl en telnr. 06-17455323

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie