Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Werkzaamheden fietstunnel in Vathorst binnenkort van start

5 augustus 2020 om 06:45 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT De werkzaamheden voor de aanleg van een fietstunnel onder Rotonde 2 in Vathorst starten maandag 17 augustus. Dat gebeurt op de plek waar de Calveenseweg de rotonde kruist. (Brom)fietsers worden met borden omgeleid. Het autoverkeer op de Bergenboulevard kan met beperkte hinder door blijven rijden. 

Vathorst heeft een ringboulevard die de wijk verbindt met in- en uitvalswegen zoals de Bergpas en de Hanzetunnel. Veel kruispunten met de boulevard zijn uitgevoerd als rotonde. Om de doorstroming van het autoverkeer op de Bergenboulevard in Vathorst te verbeteren, is Rotonde 1 al aangepast naar een turborotonde met een extra rijstrook. Onder Rotonde 2 komt nu een fiets- en voetgangerstunnel. 

Door de werkzaamheden zal de verkeerssituatie op Rotonde 2 en op de Bergenboulevard tussen Rotonde 1 en 3 tijdelijk wijzigen. Fietsers op de Calveenseweg en tussen Rotonde 1 en 3 zullen worden omgeleid via Olympus, Drieberg, Calveenseweg, Geulhemmerberg en Fromberg.

VERBREDING Daarnaast maakt de aannemer in de week van 17 tot 21 augustus een tijdelijke verbreding aan de westzijde van Rotonde 2 om het autoverkeer langs de rotonde te kunnen leiden. Tijdens de aanleg van de tijdelijke verbreding zijn verkeersregelaars aanwezig.

Vanaf maandag 24 augustus leidt de aannemer het autoverkeer op de Bergenboulevard in verschillende fasen langs een zijde van de rotonde en voor een deel over de bestaande busbaan. Dit zal worden aangegeven met verkeersborden en wegafzettingen.

De verkeersmaatregelen blijven van kracht tot de fietstunnel gereed is. Dat is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie