Afbeelding
Pixabay

Horeca-ondernemer beboet voor niet naleven van regels

2 augustus 2020 om 15:41 Corona Coronavirus

AMERSFOORT De handhavers van Amersfoort hebben dit weekend een boete uitgedeeld aan een horeca-ondernemer omdat de coronaregels in zijn zaak niet werden nageleefd. De gemeente wil niet bekend maken om welke zaak het gaat.

Jeroen van der Veer

In totaal hebben de handhavers 27 keer gecontroleerd bij diverse zaken. ,,Bij vier daarvan zijn overtredingen geconstateerd. Bij één van die vier volstond een waarschuwing. De andere drie overtredingen vonden plaats bij twee zaken van één eigenaar”, laat een gemeentewoordvoerder weten.

De boete, ter hoogte van 4.000 euro, werd vrijdagavond uitgedeeld vanwege het niet naleven van de anderhalve meter afstand in de zaak. ,,De Officier van Justitie gaat bepalen of deze boete ook daadwerkelijk wordt opgelegd.” Op zaterdag is in dezelfde horecagelegenheid dezelfde overtreding waargenomen, net als in een andere gelegenheid van deze eigenaar. Mogelijk volgt ook hiervoor een proces-verbaal. 

Bij andere zaken in Amersfoort ging het dit weekend beter. ,,Over het geheel genomen hielden ondernemers, personeel en bezoekers zich goed aan de regels”, aldus de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie