PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amersfoort

Loco-burgemeester teleurgesteld: ‘Horeca-ondernemers nemen een loopje met de handhavers’

Corona
Foto: Foto Rinus van Denderen
30 jul 2020, 14:56
Terrassen weer open
Terrassen weer open
AMERSFOORT

De horecagelegenheden in de binnenstad hebben een laatste waarschuwing gekregen. Geconstateerd is dat diverse zaken, waarvan de gemeente de naam niet wil noemen, zich niet voldoende aan de afgesproken regels houden. Om te voorkomen dat keihard ingrijpen nodig is en er zaken moeten sluiten, is donderdagochtend een brief naar alle ondernemers gestuurd.

De waarschuwing komt niet als een verrassing. Al diverse keren hebben horeca-ondernemers aangegeven dat ze het mis zien gaan in de binnenstad. Enkele weken achter elkaar blijkt dat er in sommige kroegen meer dan de toegestane aantal bezoekers aanwezig is en ook wordt er zo nu en dan flink gedanst. Hierbij lijkt men geen rekening te houden met de anderhalve meter regel. Zeker in de nachtelijke uurtjes gaat het nogal mis, is geconstateerd door de gemeente. ,,Het merendeel houdt zich aan de noodzakelijke regels, maar toch zien we dat ze steeds minder worden nageleefd.”

STIJGING Afgelopen woensdag bracht De Stad Amersfoort het bericht naar buiten dat het aantal besmettingen in Amersfoort stijgt en dat daarbij vooral personen tussen de 20 en 60 jaar..

Deel dit artikel via:
advertentie