Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Horecazaken in Amersfoort ontvangen allerlaatste waarschuwing

30 juli 2020 om 14:55 Corona

AMERSFOORT De horeca-ondernemers in de binnenstad van Amersfoort hebben een allerlaatste waarschuwing gekregen. Er is door de gemeente geconstateerd dat diverse ondernemers zich niet aan de regels houden, waardoor er vanaf vandaag strenger wordt gehandhaafd. ,,Ik vind het jammer dat we zo ver moeten gaan, maar goed; wie niet luisteren wil…”

door Jeroen van der Veer

De brief is donderdagochtend aan alle horecazaken in de binnenstad bezorgd en locoburgemeester Kees Kraanen, die tijdelijk de werkzaamheden van Lucas Bolsius overneemt, benadrukt dat het echt vijf voor twaalf is. Hij kondigt schriftelijk aan strenger te handhaven.

Hiermee is Amersfoort een trendsetter. Woensdagavond is in een overleg met alle burgemeesters uit de provincie afgesproken strenger te handhaven, maar op dat moment had Kraanen de brieven voor de ondernemers in Amersfoort al ondertekend. In de brief worden de regels door de gemeente nogmaals benadrukt en wordt afgesloten met een duidelijke boodschap: ,,Ik reken op uw medewerking in deze gezamenlijke verantwoordelijkheid om corona onder controle te krijgen.”

Kraanen in een telefonische toelichting aan deze krant: ,,We hebben de afgelopen periode gewerkt met waarschuwingen. Geloof mij maar, die zijn echt uitgedeeld. Alleen sommige ondernemers nemen een loopje met de handhavers. In hun gezicht is het ja en amen, maar als ze omgedraaid en uit het zicht zijn, hebben ze weer lak aan de regels. Dat accepteren we niet meer en daarom gaan we optreden.”

* Lees hier meer over de allerlaatste waarschuwing en de visie van betrokkenen; klik hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie