Amersfoort  3179364_sa00 stock joop de keijzer1.jpg
Amersfoort 3179364_sa00 stock joop de keijzer1.jpg FotoVanDenderen
Column

Afscheid nemen valt haar zwaar

29 juli 2020 om 10:21 Column

Mocht u na 1 augustus een biertje willen drinken in Stadsbrouwerij ‘De Drie Ringen’ zult u uitbaatster/gastvrouw Ria Gevers er niet meer achter de tap aantreffen. De kogel is door de kerk, de brouwerij is per 1 augustus gekocht door de BV De Drie Ringen, de contracten getekend. 

Een emotionele dag voor Ria met een dubbel gevoel. Gestart met de legendarische kroegbaas Gert van Reenen komt er nu na acht succesvolle jaren een einde aan. Het is goed zo, ze heeft zich er bij neergelegd. Samen met nieuwe liefde Frans, de kinderen en kleintjes slaat ze een andere weg in, ziet wel wat er op haar pad komt. Het is volgens Ria toch wel een raar gevoel want ze gaat haar dierbare gasten missen, ze zaten in haar (horeca)hart. 

Vrijdagmiddag 31 juli doet ze nog een laatste biertje met haar vaste gasten en de brouwers in de brouwerij aan de Kleine Spui. Als bejaarde kroegtijger had ik ook graag het grote jubileumfeest (30 jaar!) willen meemaken, maar helaas ‘Hoge Heren’ hebben anders besloten. Blijft het een horecabedrijf met verrassende brouwsels, gaat het tegen de vlakte voor nieuwbouw of krijgt het een totaal andere bestemming? De tijd zal het ongetwijfeld leren. Ik wens die lieve schat een hele mooie toekomst met haar Frans en de kinderen. Ria, we gaan je missen, het aller allerbeste met je. Ook namens Gert, waar ik een lijntje mee heb!

Joop de Keijzer.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie