Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Honderden mensen verwacht bij demonstratie tegen de coronamaatregelen

24 juli 2020 om 16:19 Maatschappelijk

AMERSFOORT In de binnenstad van Amersfoort zal zaterdagmiddag een demonstratie plaatsvinden tegen de coronamaatregel. De gemeente verwacht dat er een paar honderd man meedoet aan de protestmars die gaat via het Eemplein, naar de Langestraat om vervolgens te eindigen bij het Eemplein. 

door Jeroen van der Veer

De organisatie van de demonstratie -Viruswaanzin, Vrijheid & Verbinding Amersfoort e.o.- heeft aangegeven de tocht te houden en kon daarbij op goedkeuring vanuit de gemeente rekenen. Dat bevestigt gemeentewoordvoerder Manolito Buth. Om 13.00 uur zullen de mensen zich verzamelen bij het Eemplein en vanaf daar een rondje door de binnenstad lopen. In de drukke winkelstraat zullen de aanwezigen twee aan twee lopen.

,,Tijdens de demonstratie zijn er twee momenten waarop mensen gaan spreken”, aldus Buth. De aanwezigen zullen zich, ondanks dat het een demonstratie is tegen de coronamaatregelen, ook moeten houden aan de anderhalve meter afstand van elkaar.

Op Facebook worden meerdere oproepen gedaan om zaterdagmiddag naar Amersfoort te komen. Op de evenementen-pagina van de organisatie staat te lezen: ,,Wij maken ons zorgen om de effecten van de 1,5 meter samenleving. Doen jullie dat ook? Kom dan naar Amersfoort om in het midden van ons land een statement te zetten.”

,,Met de tocht willen wij bewustzijn creëren en laten zien en horen dat het anders moet en kan”, gaat de organisatie verder. ,,Wij zijn voor vrijheid, een eerlijke democratische rechtsstaat en eerlijke informatievoorziening van de media. Wij gaan voor een liefdevolle samenleving waar iedereen met respect met elkaar omgaat en iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid omtrent Corona zal nemen. Het doel van de tocht is duidelijk maken dat wij niet achter de spoedwet en de 1,5 meter samenleving staan. Wij willen dit in de geest van Viruswaanzin doen, met ‘liefde en geduld’.”

De organisatie roept mensen op om trommels, bloemen, stoepkrijt en andere instrumenten mee te nemen. ,,Spandoeken, vlaggen en megafoons zijn meer dan welkom”, sluit men af.

De gemeente geeft aan dat zij een paar honderd man verwachten en heeft aangegeven dit goed te monitoren. Ook de politie zal tijdens de demonstratie zichtbaar aanwezig zijn. Buth: ,,We verwachten dat alles goed gaat verlopen. We hebben goede contacten en er zijn duidelijke afspraken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie