De Volmolen, 17-eeuws monument uit Amersfoorts textielverleden.
De Volmolen, 17-eeuws monument uit Amersfoorts textielverleden. WEEF!

Kunstenaar op zoek naar tranendonoren

24 juli 2020 om 14:04 Kunst

AMERSFOORT WEEF is een textiel en beeldende kunst manifestatie die in september, oktober en november plaatsvindt in Amersfoort.

Kunstenaar PJ Roggeband is daarvoor op zoek naar zakdoeken met tranen. Het is een bewogen tijd. Verdriet, verwarring, verbittering, vreugde, opluchting wisselen elkaar de laatste maanden in rap tempo af. Je merkt dat de tranen losser zitten. Om dit tijdsbeeld te vangen is de kunstenaar PJ Roggeband op zoek naar tranen van Amersfoorters, verwerkt op een zakdoek.

Roggeband is benieuwd naar de emoties van allerhande Amersfoorters. Laat uw stille tranen de vrije loop. Verwerk twee tranen op een liefst 'gedragen' zakdoek. De grootte en kleur van deze linker- en rechter traan mag u zelf bepalen. Daarnaast kan er een impressie van de afgelopen periode worden gegeven. Het tafereel mag dus aangevuld worden met persoonlijke elementen. De techniek is vrij. Voorwaarde voor deelname is wel dat u uit Amersfoort afkomstig bent of daar een nauwe band mee heeft.

Deze 'ontroerdoeken' worden getoond tijdens WEEF! in Museum Flehite vanaf 3 oktober t/m 22 november. Verder zullen ze verwerkt worden in een 'zakdoekboek' ;een bevlogen tijdsdocument.

Uw zakdoek kunt u inleveren bij Museum Flehite (open van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur -17.00 uur) of bij Schwitzner – stoffen & fournituren, Krommestraat 14a, (open maandag 13.00 uur-17.30 uur, dinsdag/vrijdag 9.30-17.30, zaterdag 9.30-17.00). Vermeld bij inlevering van uw zakdoek: naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie