Marianne van Houten speelt Nijntje
Marianne van Houten speelt Nijntje Willem Schalekamp

Nijntje op de fiets naar Openluchttheater033

24 juli 2020 om 11:24 Podiumkunsten Deel je nieuws

De SRO programmeert deze zomer een mooie serie kindervoorstellingen op zondagen in het Openluchttheater033. Het theater is ruim van opzet en de voorstellingen die dit jaar staan zijn kleinschalig. Zo kunnen de bezoekers zich gemakkelijk aan de coronamaatregelen houden.

Zondag 2 augustus komt de Amersfoortse actrice en zangeres Marianne van Houten naar het Openluchttheater033. Zij neemt de kinderen mee in het verhaal van nijntje die een dagje gaat fietsen.

Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

Marianne van Houten studeerde in 2005 af aan het Artez conservatorium, richting zang. Toen wist zij al dat theater voor haar onlosmakelijk verbonden is met zang. Zodoende volgde ze verschillende workshops, waaronder clowning, improvisatie en kleinkunst. Direct na haar afstuderen speelde ze in verschillende jeugdtheaterproducties. De afgelopen jaren specialiseerde ze zich in het lesgeven en theatermaken voor de allerkleinsten. Daarnaast werkt ze voor Diva Dichtbij. Ze zingt dan voor mensen die langdurige zorg nodig hebben en niet meer zelf naar het theater kunnen gaan, bijvoorbeeld in zorginstellingen voor mensen met dementie.

De voorstelling duurt 30 minuten en is geschikt voor iedereen vanaf 2 jaar. De voorstelling wordt om 11:00 en 13:00 uur gespeeld. De voorstelling van 11:00 uur is uitverkocht, maar om 13:00 uur is nog ruimte voor een beperkt aantal bezoekers. Aangeraden wordt om tijdig kaartjes te kopen. Kaarten zijn uitsluitend online verkrijgbaar. De entree is € 7,50. De toegang voor kinderen van 0 en 1 jaar is gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Openluchttheater033 (www.openluchttheateramersfoort.nl).

Adres
Openluchttheater033 (naast Bosbad Amersfoort)
Barchman Wuytierslaan 232, 3819 AC, Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie