Colormine van vuurwerk
Colormine van vuurwerk Tim vd Berg

Streep door centraal aftelmoment tijdens Oud & Nieuw

24 juli 2020 om 10:18 Maatschappelijk

AMERSFOORT Een groot centraal aftelmoment tijdens Oud & Nieuw; mogelijk zou Amersfoort daar deze jaarwisseling mee beginnen. Achter de schermen werd onderzocht of het haalbaar was, maar door de coronacrisis komt er dit jaar geen gezamenlijke nieuwjaarsviering. 

door Jeroen van der Veer

,,Een aftelmoment waarbij 1,5 meter afstand gehouden moet worden, vraagt extra toezicht”, laat de gemeente weten. ,,Op de voor handhaving altijd drukke oudjaarsavond, met dit jaar ook extra aandacht voor corona-maatregelen en het nieuwe verbod op een aantal categoriee¨n vuurwerk, zien wij weinig mogelijkheden om extra handhavingscapaciteit voor een aftelmoment in te zetten.”

Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom er een streep door het plan gaat. Zo vraagt de gemeente zich af of het verantwoord is om een grote samenkomst te stimuleren en te faciliteren in een tijd waarin wordt opgeroepen drukte te vermijden. 

In oktober van vorig jaar werd al duidelijk dat de gemeente geen mogelijkheden ziet voor een centrale vuurwerkshow, maar een centrale aftelmoment wel tot de opties behoorde. Verkenningen leverde interessante ideeën op, maar deze gaan nog minimaal een jaar in de ijskast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie