2x brons
2x brons Richard Molle

ONK is prima verlopen voor Taekwondoka's TTE

12 maart 2018 om 12:08 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag vond in Eindhoven het Open Nederlands Kampioenschap plaats. Ryer van Erkelens, Milan Molle, beide van Theo Meyer Sport en Nilla Broström en Amy Mink beide van Marcel van der Poel hebben onder TTE hieraan deelgenomen. Meer dan 1400 deelnemers uit diverse landen waaronder Rusland, Australië en rest van Europa bepaalde het hoge niveau van dit toernooi.

Zaterdag mocht Ryer op het veld aantreden tegen Portugal. Ondanks dat deze Portugees meer ervaren was, heeft Ryer zich goed verweerd en zagen we dat hij veel grote stappen heeft gemaakt ten opzichte van vorig jaar.  Ryer verliest maar mag zeker trots zijn op zijn wedstrijd.

Zondag was het de dag voor Milan, Nilla en Amy. Milan begon zijn toernooi tegen Rusland. Deze tegenstander was fysiek sterk en Milan was wat timide in zijn manier van vechten. Voor Milan een goede leer en hoe hij met deze wedstrijd omging was zeker zijn winst.

Nilla heeft 3 partijen gevochten waarbij de 1e partij gewonnen werd met Golden Point tegen Frankrijk. Kwartfinale stond Nilla tegen Duitsland. In de halve finale verloor ze van Spanje maar Brons op dit toernooi is een heel goed resultaat.

Amy won haar kwartfinale tegen België ruim met 19-2. In de halve finale stond ze tegen Spanje. In de 1e ronde ging het gelijk op. Helaas ging het later nog steeds gelijk op maar wist de Spaanse de punten te scoren. Ook Amy behaalde een mooie bronzen medaille.

Al met al een goed  toernooi voor onze taekwondoka’s en volgende week doen ze mee met Belgium Open.