Afbeelding
Politie.nl

Gewapende tiener berooft jongen in Amersfoort

17 juli 2020 om 16:10 Misdaad

AMERSFOORT Een jongen is maandagmiddag in Amersfoort beroofd van een aantal persoonlijke bezittingen. Het incident gebeurde rond 15.45 uur op de Zonnehof, in het parkje naast het Rietveldpaviljoen. De dader droeg een vuurwapen bij zich. De politie is op zoek naar getuigen. 

Drie jongens zaten in het parkje toen drie andere jongens zich bij het groepje voegde. Zij kwamen uit de richting vanaf de Utrechtseweg. De sfeer was in eerste instantie gemoedelijk, totdat er nog een andere jongen bij de groep kwam. 

VUURWAPEN Deze laatste jongen vroeg vervolgens aan het slachtoffer wat er in zijn tas zat en zei dat hij deze moest openen. Toen het slachtoffer dit weigerde, werd de dader agressief. Hij bedreigde hem met een vuurwapen. Het slachtoffer opende daarop zijn tas en werd beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. Na de beroving renden de vier jongens weg in de richting van de Arnhemseweg. 

SIGNALEMENT Het volgende signalement van de dader is opgegeven: het gaat om een jongen van tussen de 14 en 16 jaar oud. Hij is ongeveer 1.65 meter lang en heeft een lichtgetinte huid en een tenger/gespierd postuur. De jongen droeg die dag een wit vest met zwarte spetters. De andere drie jongens vallen in dezelfde leeftijdscategorie en hebben een donkere huid. Zij droegen sportieve kleding die vooral zwart van kleur was. 

GETUIGEN De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden omtrent dit incident. Wie iets heeft gezien of meer informatie heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of het digitale tipformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie