Een trotse Joan, Remco en Willem-Jan
Een trotse Joan, Remco en Willem-Jan de Alliantie

Blije bewoners ontvangen sleutel Lichtpenweg Ik heb de eerste keus gekregen dus voor mij is het helemaal top!

16 juli 2020 om 11:42 Wonen Deel je nieuws

Op 8 en 9 juli kregen de huurders van de sociale huurwoningen op de Lichtpenweg hun sleutel. Bewoner Remco Tol is dolblij: ‘Ik heb de eerste keus gekregen dus voor mij is het helemaal top!’

De Lichtpenweg is een nieuw woonproject op een unieke plek op bedrijventerrein De Hoef-West. Het is een van de eerste aanzetten tot de transformatie van een multifunctionele kantorenwijk naar een gemengd stedelijk gebied dat goed verbonden is met de directe omgeving. Het is een gebied met ruimte voor wonen, werken, leren en ontspannen.
‘We hebben hier onze nek uitgestoken qua innovativiteit en conceptmatigheid. Het statige, iets grauwe, kantoorgebouw hebben we om weten te toveren naar een fris woongebouw met hippe kleuren. De nieuwe balkons, de indrukwekkende entree en het afwerkingsniveau maken mij trots als ik hiernaar kijk’, licht Alliantie-directeur Joan van der Burgt toe.

In de noordelijke vleugel werd al gewoond: hier heeft de Alliantie 85 kamerwoningen gerealiseerd. De bewoners van deze kamerwoningen delen faciliteiten zoals keuken en sanitaire voorzieningen. Daarnaast realiseert BPD 100 koopappartementen in de vrije sector van verschillende omvang. Het gemengd wonen op deze plek is een goed voorbeeld van de inclusieve samenleving.

Duurzaamheid
De eerste stap in de duurzaamheidsambitie was om van een bestaand kantoorgebouw een nieuw en aantrekkelijk woongebouw te maken. Dat wil zeggen dat de buitenkant van het gebouw inclusief de trappenhuizen en de liftinstallaties niet veranderd is. ‘We hebben er een likje verf op gedaan om het gebouw een frissere uitstraling te geven en er zijn balkons aan de gevel gekomen’, aldus Joan. ‘De tweede stap is dat we de noordelijke vleugel bijna helemaal in tact hebben gelaten. Het project loopt vooruit op de stad van de toekomst, door de integratie van circulair denken, groen, energiezuinigheid en klimaatadaptieve kenmerken.’ Hergebruik van materialen is ingezet waar mogelijk, zoals het verwerken van sloopafval in betongranulaat. Het hout is FCS gecertificeerd en de nieuwe materialen zijn beoordeeld op een lage milieu-impact. De bewoners hebben separate afvalverzamelplekken voor hun plastic, glas en papier. In september/oktober komen er ondergrondse afvalbakken. Het dak is maximaal ingezet voor de opwekking van zonnestroom en voor de plaatsing van zonnepanelen. De nieuwbouw is aardgasloos gerealiseerd conform BENG-normen met als eindambitie EPC van 0. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie