Afbeelding
Fred Oosterhuis

De Alliantie verduurzaamt komende tijd zo'n duizend woningen

16 juli 2020 om 10:30 Wonen

AMERSFOORT In de regio Amersfoort heeft de Alliantie tussen januari en juli bij ruim tien projecten de benodigde 70 procent draagvlak behaald. Dit betekent dat de Alliantie de komende periode ruim duizend woningen kan verbeteren en verduurzamen.

Om de woningverbetering uit te voeren is het belangrijk dat het merendeel van de bewoners, minimaal 70 procent, ‘ja’ zegt tegen het plan. Dit is wettelijk zo geregeld. Daarom vraagt de Alliantie haar huurders om op de akkoordverklaring in te vullen of zij instemmen met het verbeterplan. ,,Zonder instemming van onze huurders kunnen we niets. Daar willen we ze hartelijk voor bedanken", aldus Erik Niesing, Projectmanager Verduurzamen en Verbeteren bij de Alliantie.

Na de verbeteringen zal het energieverbruik aanzienlijk kunnen dalen. Hoeveel dat zal zijn, is per project berekend. De uiteindelijke besparing hangt ook af van het gedrag van de bewoner. Dit betekent ook dat bewoners in de winter het huis makkelijker warm houden en dat het in de zomer langer koel blijft. ,,Omdat veel aandacht wordt besteed aan goede ventilatie van de woning, worden vocht- toch- en schimmelproblemen voorkomen. We verbeteren het energielabel van elke woning naar minimaal een energielabel B."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie