Afbeelding
Pixabay

Prikkelende ontmoetingen in Amersfoort tijdens Prokkel-op-Pad

13 juli 2020 om 16:45 Maatschappelijk

AMERSFOORT Medewerkers van de gemeente Amersfoort, raadsleden, cliënten van Amerpoort en Humanitas DMH lopen op woensdag 15 juli samen Prokkel-op-Pad. Zij gaan op pad om elkaars wereld te verkennen: een wereld met of zonder verstandelijke beperking. Het moet een dag worden die in het teken staat van prikkelende ontmoetingen en naar elkaar omkijken. 

,,In Amersfoort telt iedereen mee en doet iedereen mee. Ongeacht je leeftijd, afkomst, levensovertuiging, geaardheid, beperking of andere achtergrond", zegt Cees van Eijk, wethouder Diversiteit en Toegankelijkheid. ,,We willen dat iedereen in onze stad prettig kan wonen, werken en leven op een manier die bij hen past, en belangrijker nog: dat we met elkaar prettig samenleven. Dat kan alleen als we andere inwoners leren kennen, van elkaar leren en samen kijken hoe het beter kan in onze stad.”

TEAMS Aan Prokkel-op-Pad doen landelijk circa dertig teams mee, verdeeld over tien gemeenten. In Amersfoort gaan twee Prokkelteams op pad. De teams maken opdrachten in de stad met de bedoeling daarna ervaringen uit te wisselen. Ook spreken ze met elkaar over het leven in coronatijd en in de anderhalvemetersamenleving. De deelnemers van Amerpoort en Humanitas DMH zijn allemaal lid van een kookgroep. Deze lag de afgelopen maanden vanwege de coronamaatregelen stil.

MEEDENKEN ,,Voor mensen met een (verstandelijke) beperking is de coronaperiode extra lastig. De 1,5 meter afstand is voor hen bijvoorbeeld moeilijk in te schatten. Het is goed dat we luisteren naar deze ervaringen en meedenken om deze periode voor iedereen wat makkelijker te maken”, aldus Van Eijk.

PROKKELZOMER Prokkelen is een initiatief van de landelijke Stichting Prokkel. Vorige maand deed Amersfoort mee aan de Prokkelweek, waarbij deelnemers onder meer op pad gingen met boa’s en een gesprek voerden met wethouders. Prokkel-op-Pad is een van de kleinschalige, lokale ontmoetingen tijdens de ProkkelZomer. Dit jaar worden de activiteiten aangepast volgens de geldende RIVM-richtlijnen. 

Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Prokkel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie