Aandachtsfunctionaris Annelies Brasjen (links) en Joëlle van Kommer bij Stadsring51 met het Keurmerk Meldcode huiselijk geweld.
Aandachtsfunctionaris Annelies Brasjen (links) en Joëlle van Kommer bij Stadsring51 met het Keurmerk Meldcode huiselijk geweld. VB Fotografie – Sabine Keijzer

Stadsring51 ontvangt Keurmerk Meldcode huiselijk geweld

13 juli 2020 om 16:28 Maatschappelijk Deel je nieuws

Stadsring51 heeft het ‘Keurmerk Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’ ontvangen van de LVAK, de vereniging voor aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling. Het keurmerk wordt uitgereikt aan organisaties die hun protocol succesvol hebben laten toetsen.

Projectleider Joëlle van Kommer van Stadsring51: “Het is belangrijk om zorgvuldig te handelen wanneer er signalen zijn van dreiging van huiselijk geweld. Onze meldcode geeft medewerkers daarbij houvast. Daardoor kan er snel hulp worden geboden om huiselijk geweld te voorkomen of te stoppen.”

De schuldhulporganisatie beschrijft in haar meldcode wat medewerkers kunnen doen bij signalen die duiden op huiselijk geweld en kinder- of oudermishandeling. Aan de hand van vijf stappen kunnen zij bepalen of zij een melding moeten doen bij Veilig Thuis en of er voldoende hulp kan worden ingezet. Ook staat er in de meldcode wie welke taken en verantwoordelijkheden heeft. Er zijn door Stadsring51 twee aandachtsfunctionarissen en een projectleider aangesteld die ervoor zorgen dat de meldcode goed wordt gevolgd.

Meerwaarde

Stadsring51 is als schuldhulporganisatie wettelijk verplicht om de meldcode in te stellen en onder de aandacht te brengen. De onafhankelijke toets van het protocol is echter geen verplichting. Maar volgens Van Kommer heeft het behalen van het keurmerk wel degelijk meerwaarde. “Het keurmerk biedt ons, onze cliënten en onze samenwerkingspartners de zekerheid dat wij aan de eisen voldoen. Hierdoor kan men erop vertrouwen dat wij zorgvuldig handelen bij signalen van huiselijk geweld of kindermishandeling.”

Voor meer informatie over het keurmerk, kijk op www.lvak.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie