* Archieffoto, dus gemaakt voor de coronacrisis.
* Archieffoto, dus gemaakt voor de coronacrisis. Altis

Groen licht: Amersfoort krijgt een Nederlands Kampioenschap Junioren

12 juli 2020 om 11:28 Overig

AMERSFOORT Er zullen dan wel de nodige aanpassingen nodig zijn, maar in Amersfoort mag deze nazomer een jeugd NK gehouden worden. De Nederlandse Kampioenschappen Atletiek zullen op 12 en 13 september plaatsvinden bij Altis. 

door Jeroen van der Veer

De Atletiekunie anticipeert hiermee op de wens van atleten die hunkeren naar wedstrijden. Waar zij de afgelopen weken trainde om fit te blijven, kunnen de sporters hun focus nu richten op medailles. 

Het betekent wel de nodige aanpassingen in bijvoorbeeld de programmering: zo wordt het kampioenschap over minder dagen uitgesmeerd, zullen er minder startplekken zijn en mag er geen publiek komen kijken. Op deze manier kunnen de organiserende clubs in de zeer beperkte tijd die nog rest alsnog een NK neerzetten met voldoende vrijwilligers én de 1.5 meter afstand garantie op de accommodatie.

Bij meer dan 250 toeschouwers moeten extra regels in acht worden genomen en ziet de organiserende club zich opgezadeld met extra voorschriften en dus extra werkzaamheden. Om straks toch zoveel mogelijk fans te laten meegenieten van Nederlandse topatletiek onderzoekt de Atletiekunie momenteel diverse opties voor bijvoorbeeld een livestream.

In Amersfoort zullen de junioren strijden om eermetaal. De talenten kunnen half september terecht in Amersfoort voor het ASICS NK U18 en U20. Gert Koudijs, voorzitter van AV Altis is verheugd: ,,Mooi dat we dit kunnen doen voor de atleten. Het is voor ons bovendien een mooi opstapje naar volgend jaar; dan vindt het NK junioren eveneens in Amersfoort plaats.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie