Trotse directeur Roger Caubo geflankeerd door medewerker Marijn Kooiman (l) en teamleider Annet Onnink (r)
Trotse directeur Roger Caubo geflankeerd door medewerker Marijn Kooiman (l) en teamleider Annet Onnink (r) J. van Geet

Mijn Tweede Familie wint Appeltje van Oranje!

10 juli 2020 om 11:31 Overig Deel je nieuws

Mijn Tweede Familie wint Appeltje van Oranje 2020!

Het project Mijn Tweede Familie van SOVEE heeft een Appeltje van Oranje gewonnen! Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor uitzonderlijke sociale projecten. Op 9 juli is Mijn Tweede Familie uit een shortlist van twaalf projecten door het bestuur van het Oranje Fonds gekozen als één van de drie winnaars. De andere bekroonde projecten zijn: Villa Pinedo en Bedrijf en Samenleving.

Rogér Caubo, directeur-bestuurder van SOVEE, is bijzonder trots op de bekroning van Mijn Tweede Familie. ‘Wat een enorme eer om deze prijs te ontvangen. Mijn waardering en dank gaat vooral uit naar de families en de jongeren. Met dit initiatief helpen we jonge vluchtelingen een volwaardige plek in onze samenleving te verwerven.’

Uitreiking

Het Appeltje van Oranje bestaat uit een prijs van € 15.000,- en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix. Dit jaar gingen de Appeltjes van Oranje naar de beste maatjesprojecten. In januari was er een stemtiendaagse, waarbij het aantal stemmen dat de kanshebbers kregen, meebepaalde wie van de 37 genomineerden er doorging naar de eindronde. Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus kon de traditionele uitreiking van de Appeltjes van Oranje op Paleis Noordeinde dit jaar niet doorgaan. Daarom werden de prijzen online uitgereikt vanuit een studio, waar beschermvrouwe van het Oranje Fonds Koningin Máxima, presentatrice Giovanca Ostiana, Dick Benschop (voorzitter van het bestuur van het Oranje Fonds) en Kim Putters (vicevoorzitter en jurylid) de winnaars bekend maakten. De drie winnaars werden tijdens de uitzending op hun eigen locaties verrast door felicitatieteams van het Oranje Fonds.

Mijn Tweede Familie van SOVEE

Voor veel jonge vluchtelingen die hier zonder hun ouders of familie opgroeien, is het lastig om in Nederland een zelfstandig bestaan op te bouwen. Een tweede familie biedt daarbij waardevolle ondersteuning. Een gezin waar de jongere welkom is, zijn verhaal kwijt kan en hulp krijgt bij het regelen van praktische zaken. Maar ook een keer kan aanschuiven voor het avondeten en daarna gezellig samen tv kan kijken. Gewone, alledaagse familieaangelegenheden dragen bij aan ontspanning en een gevoel van geborgenheid. Zo kan een tweede familie het gemis van ouders een klein beetje wegnemen.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie