Miguel Rodriguez
Miguel Rodriguez Baiba Yurkevich

Spaanse jazzpianist Miguel Rodriguez in Observant

10 juli 2020 om 08:32 Muziek Deel je nieuws

Deze zomer spelen iedere woensdagavond de beste Nederlandse jazzartiesten op de binnenplaats van de Observant. Woensdag 22 juli treedt de Spaanse pianist Miguel Rodriguez op met zijn quartet wat verder bestaat uit Sjoerd Dijkhuizen op saxofoon, bassist Marius Beets en de jonge, talentvolle drummer Tim Hennekes. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 10,00.

Rodríguez (*1983, Madrid) bleef na zijn studie aan de Nederlandse conservatoria in Nederland wonen. In zijn stijl lengt hij eigentijdse jazz aan met latino en flamenco, de genres waarmee hij in het multiculturele Madrid is opgegroeid. Hij ontwikkelde zich de afgelopen jaren van veelbelovend jong talent tot een van de meest vooraanstaande pianisten van Nederland.

Vorig jaar bracht hij een nieuw album uit genaamd ‘Keepsake’. Het album voorziet twaalf nummers van een nieuw en fris geluid met als gemeenschappelijke noemer swing. Het brengt een aantal niet erg bekende standards en nummers van enkele van zijn favoriete jazzartiesten en -componisten zoals Horace Silver, Hank Mobley en James Moody en daarnaast het originele en zelf gecomponeerde openingsnummer "Claudia’s Favorite". Een combinatie van sterke traditie met moderne elementen van de groove en de blues maakt van "Keepsake" een zeer aangenaam album voor de luisteraar.

Naast zijn eigen muziek is Miguel Rodríguez onderdeel van het Benjamin Herman kwartet, het Ben van Den Dungen kwartet en het Maarten Hogenhuis kwartet. Hij tourde onder meer door Thailand met Deborah Brown en de Beets Brothers en door Japan met het Genzo Okabe kwartet. Ook heeft hij onder meer Branford Marsalis begeleid. Daarnaast is hij leraar aan het conservatorium in Rotterdam.

Kaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop online verkrijgbaar via www.observant.nl.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en is tevens een opmaat naar de online editie van Rabobank Amersfoort Jazz van 20 tot en met 22 november 2020.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie