Afbeelding
Oranje Fonds - Stefan van der Kamp

Amersfoortse Sovee wint Appeltje van Oranje

9 juli 2020 om 15:09 Maatschappelijk

AMERSFOORT Het project Mijn Tweede Familie van Sovee uit Amersfoort is één van de winnaars van de Appeltjes van Oranje van het Oranje Fonds. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens een online uitreiking van de prijzen. Koningin Máxima was hierbij aanwezig en sprak de winnaars toe. Ook het project Time 2 Shine van Bedrijf & Samenleving uit Haarlem en Villa Pinedo uit Amsterdam sleepten een Appeltje van Oranje in de wacht.

Door de coronacrisis kon de geplande uitreiking van de Appeltjes van Oranje op Paleis Noordeinde niet doorgaan. De uitzending is terug te kijken op www.oranjefonds.nl.

SOVEE Sovee krijgt het Appeltje van Oranje voor de bijzondere manier waarop zij zich inzetten voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen (ama's). Hun project 'Mijn Tweede Familie' koppelt deze jongeren, zoals de naam al zegt, aan een tweede familie. Hier kunnen ze hun verhaal kwijt en kunnen ze meedoen aan alledaagse familiedingen. Ze leren bijvoorbeeld koken, krijgen hulp bij huiswerk of het regelen van verzekeringen. Zo kunnen ze een zelfstandig bestaan opbouwen en wordt het gemis van hun ouders een beetje verzacht.

APPELTJES De Appeltjes van Oranje worden ieder jaar uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie