Afbeelding
Jeroen van der Veer

Burgemeester Bolsius: 'Risico's van het stroomstootwapen zijn gering'

8 juli 2020 om 15:45 Overig

AMERSFOORT Het stroomstootwapen moet de politie in kunnen blijven zetten en het gebruik hiervan is veilig genoeg. Dat zegt de burgemeester van Amersfoort na schriftelijke vragen van de politieke partij DENK.  

door Jeroen van der Veer

Onder aanvoering van Tahsin Bulbul had DENK diverse vragen gesteld over de taser. Volgens de fractievoorzitter zou in een uitzending van Medialogica naar voren komen dat de gezondheidsrisico's van het stroomstootwapen zeer groot is. Vooral personen met hartproblemen zouden een risico lopen.

Lucas Bolsius, die schriftelijk aangeeft informatie te hebben ingewonnen bij de politie, geeft aan dat het stroomstootwapen veilig genoeg is. Wel schrijft de burgemeester in zijn schriftelijke antwoorden dat hij begrijpt dat de uitzending vragen oproept, maar dat dat de minister van veiligheid en justitie gaat over de bewapening van de agenten. ,,Onderzoeken, de evaluatie van de pilot en de monitors op het gebruik van het stroomstootwapen leveren een beeld op dat de risico’s van het stroomstootwapen gering zijn. Ook in Amersfoort."

PILOT De gemeente Amersfoort was een van de drie gemeenten waar in 2018 getest werd met het gebruik van de taser. Na grondige evaluatie is besloten het stroomstootwapen bij meerdere regio's in te voeren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie