KEischoon033 Kraailandhof
KEischoon033 Kraailandhof D&R Fotografie

Website KEISchoon033.nl bundelt Amersfoortse initiatieven zwerfafval

7 juli 2020 om 15:59 Natuur en milieu Deel je nieuws

Iedereen die wil bijdragen aan het opruimen of voorkomen van zwerfafval in Amersfoort kan daarvoor vanaf 9 juli 2020 terecht op de website KEISchoon033.nl. Inwoners, scholen, winkeliers, sportverenigingen en ondernemers kunnen nu zelf heel eenvoudig zorgen voor een schone leef- en werkomgeving. De website bundelt bestaande initiatieven om zwerfafval op te ruimen en nodigt uit om óók de handen uit de mouwen te steken. In je eentje of samen, bijvoorbeeld door een stukje Amersfoort te adopteren.

Overal waar mensen eten en drinken ontstaat zwerfafval: op straat, in het water, in parken, bij horeca, winkels maar ook op bedrijventerreinen. “Zwerfafval is schadelijk voor dieren en milieu, ziet er lelijk uit en draagt bij aan een onveilig gevoel,” vertelt Sylvia Krebber, projectcoördinator van KEISchoon033. “Het staat zelfs in de top 3 van ergernissen van Amersfoorters.”

Gelukkig zijn er veel Amersfoortse initiatieven om zwerfafval op te ruimen en te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan 033zwerfafvalzat, Supporters van Schoon en aan de Schoon Belonen Club voor sportclubs, scholen en verenigingen. Al deze initiatieven vind je op de website KEIschoon033.nl. “Doordat alles nu op één plek te vinden is, maken we het makkelijker om mee te doen. Er staan voorbeelden op van inwoners, scholen en sportverenigingen, maar ook van een bedrijventerrein en diverse winkelcentra die zwerfafval aanpakken. We hopen dat de site een inspiratiebron zal zijn voor anderen om óók aan de slag te gaan.“

WorldCleanUpDay033

Een van de initiatieven die op de website staat, is WorldCleanupDay033 die dit jaar op zaterdag 19 september plaatsvindt. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, parken, bossen en langs de kust om samen zwerfafval op te ruimen. Sylvia Krebber: “Ook in Amersfoort doen we dit jaar weer mee. Vanwege COVID19 wordt het minder groots dan andere jaren, omdat we ons aan de maatregelen moeten houden. Maar het is té belangrijk om niets te doen! Dus via de site roepen we bewoners, winkeliers, scholen, bedrijven en sportverenigingen op om mee te doen. Als iedereen een paar m2 doet, wordt onze leef- en woonomgeving een stuk schoner. En wie wil dat nou niet!”

Voor meer informatie: https://worldcleanupday033.nl KEISchoon033 is een initiatief van Projecthuizen.nl in opdracht van Gemeente Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie