Stichting Zomertheater Amersfoort, verantwoordelijk voor theaterfestival Spoffin, krijgt ook subsidie
Stichting Zomertheater Amersfoort, verantwoordelijk voor theaterfestival Spoffin, krijgt ook subsidie Foto Rinus van Denderen

Gemeente Amersfoort biedt zestien culturele organisaties financiële ondersteuning

6 juli 2020 om 16:43 Politiek

AMERSFOORT Zestien Amersfoortse organisaties krijgen de komende vier jaar financiële ondersteuning voor culturele activiteiten. Zij deden hiervoor een aanvraag bij de meerjarige projectsubsidie kunst en cultuur 2021-2024. Met deze regeling wil de gemeente een breed en divers cultureel aanbod stimuleren. 

Het college kiest ervoor het totale subsidiebedrag over zoveel mogelijk aanvragers te verdelen. Op deze manier wordt de Amersfoortse culturele sector, die veel last ondervindt van de coronacrisis, zo breed mogelijk ondersteund, aldus de gemeente.

POSITIEVE BEOORDELING Het college van burgemeester en wethouders kende de subsidies toe op basis van de adviezen van de Brede Adviesgroep Cultureel Klimaat (BACK). Alle aanvragen die een positieve beoordeling kregen van de BACK, kunnen de komende vier jaar rekenen op subsidie. Omdat het totale subsidiebedrag over zoveel mogelijk verschillende organisaties wordt verdeeld, krijgen sommige organisaties een lagere bijdrage dan waarvoor zij een aanvraag deden.

CATEGORIEËN De organisaties konden hun aanvragen doen in drie verschillende categorieën: beeldende kunst en vormgeving, podiumkunsten, en culturele festivals en evenementen.

BEELDENDE KUNST In de categorie 'beeldende kunst en vormgeving' hebben stichting StadsGalerij, het landelijk kunstenaarsgenootschap De Ploegh en stichting Kunst in Amersfoort recht op de subsidie.

PODIUMKUNSTEN Op het gebied van podiumkunsten krijgen de stichtingen Kunstbende regio Amersfoort, Laswerk/Duda Paiva Company, Per Expressie, Pynarello en Theatergroep Heer Otto de subsidie. Daarnaast komen ook Kosmik en muziektheater de Veerensmederij in aanmerking voor de regeling.

FESTIVALS EN ACTIVITEITEN Ook zes stichtingen die te maken hebben met verschillende Amersfoortse festivals en activiteiten krijgen vier jaar lang financiële ondersteuning. Het gaat hierbij om de stichtingen die de festivals September me, Spoffin, Musica Mundo, Poppen in het Park, Dias Latinos en Amersfoort Jazz organiseren.

Meer informatie over de regeling is te lezen op de gemeentewebsite.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie