Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Sinterklaascomités krijgen voor 2020 'gewoon' subsidie, ongeacht de kleur van de pieten

2 juli 2020 om 17:00 Maatschappelijk

AMERSFOORT De sinterklaascomites die hun pieten niet veranderen naar roetveegpieten, kunnen dit kalenderjaar gewoon rekenen op subsidie. Wel gaat de gemeente met hen in gesprek om te kijken of ook zij stapje voor stapje de kleur van de pieten kunnen veranderen.

door Jeroen van der Veer

Nadat dinsdag bekend werd dat de pieten tijdens de centrale intocht in Amersfoort roetveegpieten werden, maakte dit veel los in Amersfoort. Zo zouden comités roetveegpieten moeten inzetten, omdat ze anders geen subsidie krijgen van de gemeente. Dit werd bepaald door een aangenomen motie.

Dit besluit riep veel vragen op en de gemeente heeft nu een standpunt ingenomen. Voor dit jaar, 2020, zijn de voorbereidingen voor de intochten en sinterklaasactiviteiten al in werking getreden en zijn er ook al afspraken gemaakt over subsidies aan sinterklaascomités. ,,Wij kunnen die afspraken die in goed vertrouwen zijn gemaakt, voor dit jaar niet zomaar veranderen”, laat de gemeente weten. 

Zij ontvangen dus dit jaar nog ‘gewoon’ subsidie, maar dit is volgend jaar hoogstwaarschijnlijk anders. Als zij niet meegaan in de verandering in Amersfoort, lopen zij in de toekomst een geldbedrag mis. ,,We gaan de komende tijd gebruiken om te onderzoeken hoe en wanneer subsidievoorwaarden geïntroduceerd kunnen worden. Tot slot willen wij daarbij blijven benadrukken dat we het belangrijk vinden dat de dialoog met de comités voorop blijft staan in dit proces van verandering”, laten burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Cees van Eijk weten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie