Zorg in Amersfoort
Zorg in Amersfoort Fred Stam Amersfoort

“Dit verdient een bloemetje”

1 juli 2020 om 09:17 Zorg Deel je nieuws

Amersfoort, 1 juli 2020

Op meerdere vlakken is de Zorg in Nederland dagelijks in het nieuws. Met uitzondering van onder meer de geleverde prestaties van de hulpverleners tijdens de lopende”Corona tijd” is de berichtgeving vaak niet positief. Een understatement.

Een medische hulpmiddelenfabrikant (ook apparatuur voor de particulier) met het moederbedrijf in Duitsland, maakt met haar hoofdkantoor te Kerkrade hierop uitzondering op de regel.

Bloeddruk
Een cliënt op leeftijd (74) vond het samen met zijn huisarts te Amersfoort wenselijk de status van zijn gezondheid te volgen.
Het meten van de bloeddruk is één van de medische gezondheidsrisico’s, die op de voet wordt gevolgd.

Op woensdag 30 juni 2020, werd op de huisartsenpraktijk Vogelplein te Amersfoort (een reguliere afspraak bij de huisarts) de bloeddruk gemeten met zowel de plaatselijke apparatuur als met de ”huisapparatuur” volgens een protocolprocedure.

In de eindrapportage die dag, werden de resultaten van de voorafgaande week (meerdere keren daags gemeten met de eigen apparatuur) ter beoordeling meegenomen

Evaluatie
De resultaten van de huisartsenpraktijk maken het noodzakelijk om de cliënt een passende medicatie(voorschrift) mee te geven.
De meetwaarden  waren namelijk twee kwalificatieklassen hoger dan die van de  hulpmiddelenfabrikant.

Terugkoppeling.
Na overleg met de fabrikant werd de cliënt voor de nabije toekomst gerustgesteld voor wat betreft de metingen met behulp van  bloeddrukmeetapparatuur van de desbetreffende fabrikant, wat echter nog moet blijken..
Cliënt kan deze week een nieuwe vergelijkbare bloeddrukmeter, gelijkwaardig aan die van de huisartsenpraktijk, verwachten.


EN DAT VERDIENT DAN EEN BLOEMETJE
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie