Afbeelding
Jeroen van der Veer

In de gemeente Amersfoort kregen weinig mensen een 'corona-boete'

30 juni 2020 om 19:40 Corona

AMERSFOORT Dat de gemeente in samenwerking met de politie heeft gekozen om tijdens de coronacrisis te waarschuwen in plaats van boetes te schrijven, blijkt wel uit de cijfers. Mensen die zich niet hielden aan de anderhalve-meterregel kregen in slechts dertien gevallen een boete. 

door Jeroen van der Veer

Dat blijkt uit cijfers die Kees Kraanen bekend heeft gemaakt. De wethouder, die handhaving in zijn portefeuille heeft, is te spreken over de gang van zaken en merkt dat de waarschuwingen ook effect hebben.

In totaal werden er 257 officiële waarschuwingen uitgedeeld aan overtreders van de regels. Deze cijfers waren van afgelopen week, benadrukt Kraanen. ,,De afgelopen dagen zijn nog wel enkele waarschuwingen in de horeca uitgedeeld, maar geen boetes."

De officiële waarschuwingen worden in het politiesysteem opgeslagen en kunnen worden teruggehaald door de agenten op straat. Vaak wordt een bekeuring pas uitgeschreven als een persoon voor de tweede keer aangesproken wordt op het feit dat hij of zij zich niet aan de regels heeft gehouden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie