Afbeelding
Valentyn Semenov

Zomerproject: je eigen carport maken

30 juni 2020 om 10:10 Partnercontent

De meeste projecten aan je huis zijn inmiddels achter de rug. Misschien heb je het nog niet aangedurfd om voor deze zomer een vakantie te boeken of voelt het moment van vertrek gewoon nog erg ver weg. Hoe dan ook, je bent op zoek naar je volgende grote project. Dat komt goed uit. In dit artikel gaan we je - in samenwerking met de experts van Houthandelonline - namelijk inspireren om je eigen carport te maken.

Dat kan natuurlijk een carport aan het eigen huis zijn. Als je ondernemer bent kun je er ook voor kiezen om een carport te bouwen bij de bedrijfslocatie. Zo staat je auto schoon, droog en veilig. En als je regelmatig op zakelijke afspraak gaat, is die auto toch een beetje je visitekaartje, nietwaar? Precies, dus daar gaan we.

Een carport bouwen is minder ingewikkeld dan je denkt

Het klinkt misschien als iets wat alleen voor klusjes- en timmermannen is weggelegd, zo’n zelfgemaakt carport. Toch is het een relatief eenvoudig te realiseren project. Zeker in vergelijking met garages, die bouwkundig behoorlijk ingewikkeld zijn.

De carport is dan ook het perfecte alternatief voor zo’n complete garage. Hij neemt minder ruimte in beslag en onderbreekt het doorzicht van bijvoorbeeld je tuin niet volledig. En bedenk eens hoeveel voldoening het geeft om jouw auto straks onder je zelfgebouwde constructie te kunnen parkeren.

Waar er bij een garage dus veel meer komt kijken, begint jouw carportproject met het bestellen van de juiste onderdelen. In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig, maar controleer dit altijd bij je eigen gemeente om verrassingen te voorkomen.

Wat hebben we nodig? Jouw carportboodschappenlijstje

Hoeveel en welke materialen je precies nodig hebt, hangt natuurlijk af van de grootte en vorm carport die jij wilt bouwen. Om je een idee te geven, zo ziet de materiaallijst voor een gemiddelde carport er ongeveer uit:

  •  Ronde of vierkante palen (8 stuks)
  • 12 houten balken
  • 24 stalen balkdragers (12 balken worden gemonteerd met 24 balkdragers)
  • Aantal rabatdelen, afhankelijk van de grootte van de carport (zullen als snel 45 stuks zijn)         
  • Dubbelzijdige groefplanken (68 stuks)
  • EPDM dakbedekking         
  • RVS-schroeven (6 dozen)

Daarnaast heb je natuurlijk ook het nodige gereedschap nodig: een zaag, hamer, accuboor, winkelhaak, rolmaat, waterpas en een trap zijn toch wel de absolute basis. Maar denk ook aan beits, impregneermiddelen, olie en verf, om je houten project tegen de elementen te beschermen.

Houtadvies van de specialist

Natuurlijk gaven de experts van Houthandelonline ons ook meteen de nodige tips voor het beste hout voor je carport.

Hardhout is niet voor niets uitgegroeid tot het meest gebruikte en bekende tuinhout. Door het stevige karakter gaat dit type hout (bij juiste verzorging) zeker 20 jaar mee, zelfs in het vochtige Nederlandse klimaat.

Douglas hout heeft een mooie, goudachtige kleur die door de jaren heen op een sfeervolle manier vergrijst.

Red Cedar is een lichte, maar sterke houtsoort en wordt daarom ook veel gebruikt voor carports.

Accoya tenslotte is een houtsoort dat met chemische processen is verduurzaamd. Dit soort hout kan is duurder dan hardhout, maar toch de bestendigheid tegen de elementen brengen.

Zoals de bedrijfsnaam al doet vermoeden, kun je bij Houthandelonline eenvoudig hout online bestellen. Na 2 tot 7 werkdagen wordt het dan bij jou afgeleverd en kun je aan de slag met het bouwen van je carport. Weet jij al voor welk type hout je gaat en hoe jouw carport eruit komt te zien?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie