David van den Bosch signeert zijn nieuwste boek, 'De dood in het hospice'.
David van den Bosch signeert zijn nieuwste boek, 'De dood in het hospice'. Willy van den Bosch

Amersfoortse detectiveschrijver presenteert nieuw boek

24 juni 2020 om 15:45 Overig Deel je nieuws

Vorige week verscheen het boek ‘De dood in het hospice’, deel drie in de detectiveserie rondom privédetective Connla Quinn, geschreven door de Amersfoorter David van den Bosch. Vanwege de coronamaatregelen was het een besloten bijeenkomst in het Eemhuis, maar er was wel een livestream zodat meer mensen de presentatie konden volgen.

 

David van den Bosch (1982) was de eerste stadsdichter van Amersfoort. Hij studeerde Keltisch en leest al van jongs af aan detectives en heel veel andere boeken. Zijn hoofdpersonage Connla Quinn komt dan ook oorspronkelijk uit Ierland, iets wat op gezette tijden in de boekenserie terugkomt. Quinn opereert vanuit zijn kantoor aan de Muurhuizen in Amersfoort, maar gaat voor de zaken die hij moet oplossen het hele land door. Dat maakt de Connla Quinn mysteries voor iedereen leuk om te lezen. 

 

En leuk zijn ze zeker, ze zijn doorspekt met fijne humor, maar daarnaast zitten de verhalen goed in elkaar. Quinn heeft een assistente, Shirley, die weliswaar niet altijd de slimste is maar hij adoreert haar en zou niet kunnen functioneren zonder haar. De wisselwerking tussen die twee is een rode draad in de boeken.

 

De eerste twee delen van de Connla Quinn mysteries, ‘Het meisje met de hond’ en ‘Het geheim van Harald Delorge’ kregen enthousiaste en lovende kritieken; de eerste geluiden van mensen die deel drie hebben gelezen zijn wederom positief. David van den Bosch voelt zich daardoor gesterkt om door te schrijven, dus deel vier komt er zeker!

 

‘De dood in het hospice’ is vanaf nu overal verkrijgbaar en kost, net als de eerste twee delen, 13,50 euro. ISBN 9789492055798. 

De opname van de boekpresentatie is terug te kijken op het YouTube-kanaal van Bibliotheek Eemland.

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie