Afbeelding
Petra van Schaik

Bewoners huurappartementen Hogekwartier Amersfoort krijgen sleutel uitgereikt

24 juni 2020 om 15:46 Wonen

AMERSFOORT De komende dagen krijgen de bewoners van 144 woningen krijgen de komende dagen de sleutel van hun nieuwe thuis in de nieuwe Amersfoortse stadswijk Hogekwartier. Het gaat om de woningen Cadenza aan de Liendert-zijde en de woningen de Symfonie aan de Schuilenburg-zijde. 


De dertig woningen de Symfonie zijn sociale huurwoningen en de 114 van Cadenza zijn vrije sector huurwoningen; twee segmenten waar enorm veel vraag naar is in Amersfoort. ,,Met de realisatie van dit project helpen we veel mensen aan een mooie, nieuwe huurwoning, zowel in de sociale huur als in het middensegment", zegt Dieuwke Leveling van de Alliantie. ,,Aan beide is een enorme behoefte in Amersfoort." 

Cadenza omvat 114 luxe twee, drie- of vierkamer appartementen inclusief parkeergarage. De woonoppervlakte van de huurwoningen varieert van 65 tot 117 m2. En ook in de grootte van de balkons en terrassen zit variatie. Alle appartementen hebben een complete keuken en luxe sanitair, een royale buitenruimte en een eigen parkeerplaats. 

Lithos bouw & ontwikkeling heeft de appartementen gerealiseerd. De appartementen zijn eigendom van Altera. ,,Goede samenwerking met gemeenten, corporaties en zakelijke partners maakt meer mogelijk en creëert beter vastgoed”, aldus Altera. ,,Cadenza is daar een mooi voorbeeld van."

De Symfonie bestaat uit 22 appartementen en acht eengezinswoningen. Alle woningen zijn via Woningnet geadverteerd en alle huurders zijn bekend. Trebbe heeft het project gebouwd. 

Aan Hogekwartier worden circa 820 woningen toegevoegd en een aantal portiekflats is hiervoor gesloopt. In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36 procent sociale huur en acht procent voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte. 

Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie