Afbeelding
Wil Schonewille

Droogte gevaarlijk voor de natuur; ‘Wat gaat Amersfoort doen?’

23 juni 2020 om 15:57 Natuur en milieu

AMERSFOORT Nederland wordt steeds droger en daarom is Tanika Scherbinski benieuwd hoe de gemeente Amersfoort daarmee omgaat. ,,We hebben natuurlijk de laatste maanden al last van droogte in Nederland", aldus het raadslid van GroenLinks. ,,Die paar buien eerder deze maand hebben dat niet kunnen oplossen."

door Jeroen van der Veer

Door de droogte is Scherbinski bang dat de natuur beschadigd wordt. Zo blijkt uit cijfers van het KNMI dat het neerslagtekort erger lijkt te worden dan in 2018 en het dreigt zelfs in de buurt te komen van het record droogtejaar van 1976. 

,,Ik ben dus heel erg benieuwd wat de gemeente nu al doet om schade aan groen door droogte tegen te gaan, maar uiteraard ook wat we op langere termijn gaan doen tegen droogte. Door klimaatverandering zullen we dit waarschijnlijk steeds vaker gaan meemaken."

Om antwoord te krijgen op deze vragen, heeft Scherbinski schriftelijke vragen ingediend. Zo wil zij onder andere weten of de gemeente een antidroogbeleid gaat opstellen en welke maatregelen getroffen worden om schade aan bomen en planten door droogte tegen te gaan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie