Kajak varen, de ultieme sport in corona tijd!

22 juni 2020 om 13:45 Overig Deel je nieuws

Bij kano vereniging Keistad heeft de corona epidemie ook zijn sporen nagelaten, maar wel in positieve zin. Elke week nemen belangstellenden contact op met de vraag of er kano's en kajaks gehuurd kunnen worden en stijgt de vraag naar een cursus om te leren kano varen of te  kajakken.

Kano's huren is niet mogelijk, we zijn geen commercieel bedrijf, maar er worden wel cursussen verzorgd voor clubleden. Normaliter start er een kennismakingscursus in het voorjaar en nog een in het najaar, maar dit jaar staat de 3e cursus al gepland.en wel voor de zomer vakantie!

Met alle beperkingen rondom de corona, wordt buiten sporten en het  kano varen her-ontdekt. Het kanovaren is een sport die corona proof is. In een open kano zit je met zijn tweeen op ruime afstand van elkaar en met kajak varen is de afstand nog groter.Het gebruik van de peddels zorgt hier op een natuurlijke manier voor! Kom je immers te dichtbij,dan is een tik met een peddel niet ondenkbeeldig!

De verwachting is dat veel mensen dit jaar in de vakantie periode wat dichter bij huis blijven.Het volgen van een kano cursus is dan een leuk alternatief! Bij de kano vereniging in Amersfoort wordt hierop ingespeeld, door het aanbieden van extra cursussen en kennismakings lessen. Nieuw dit jaar is een kano cursus voor kinderen vanaf 10 jaar, die samen met een ouder, deze curus kunnen volgen in de vakantie periode.

Aanmelden en informatie is te vinden op de website: www.kvkeistad.nl

Voor clubleden is  het volgen van een cursus  inbegrepen bij het lidmaatschap.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie