Afbeelding
Pixabay

Amersfoort maakt zich gereed voor een zomerschool

22 juni 2020 om 10:41 Corona

AMERSFOORT Kinderen die door de coronacrisis een schoolachterstand hebben opgelopen, kunnen in de zomer terecht bij een zomerschool. Dat laat wethouder Fatma Koser Kaya (D66) weten. Achter de schermen zijn diverse partijen bezig met een zomerschool-programma.

door Jeroen van der Veer

Tijdens het uitbreken van het coronavirus hadden ook in Amersfoort alle scholen haar deuren (tijdelijk) gesloten. Dit heeft impact gehad op de leerprestaties en de sociaal emotionele ontwikkeling van een aantal kinderen. Dit blijkt, geeft Kaya aan, uit meerdere landelijke onderzoeken. 

Ook in de gemeente Amersfoort wordt het beeld herkend dat sommige kinderen achterstand hebben opgelopen, al zijn er ook kinderen die zijn bijgebleven of zelfs een spurt hebben gemaakt omdat ze juist meer individuele aandacht kregen. 

Het kabinet heeft landelijk zo’n 244 miljoen euro beschikbaar gesteld om aanbieders van voorschoolse educatie en scholen in de periode van de zomervakantie 2020 tot en met de zomervakantie 2021 leerlingen en studenten te ondersteunen om zo achterstanden in te lopen. In Amersfoort wordt met alle betrokken partijen -zoals ABC scholen en indebuurt033- gewerkt aan een zomerschool-programma. Hierbij moet gedacht worden aan een zomerschool en een rijk activiteitenaanbod in de wijken gedurende de vakantieperiode.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie