Alternatief voor deelnemers van beweeggroepen voor senioren is het YouTubekanaal: Sociaal Vitaal bij je thuis.

20 juni 2020 om 13:11 Corona Deel je nieuws

Samen met St. GALM heb ik als eigenaar van Senior Vitaal Service het YouTube Kanaal: Sociaal Vitaal bij je thuis gerealiseerd. In gegeven door de coronamaatregelen, waardoor we al sinds maart niet meer op locatie kunnen sporten en onze contacten onderhouden,

Het is gratis toegankelijk. Tot nu toe zijn er 10 afleveringen gerealiseerd. U ziet naast mij ook gastdocent Ivonne van Barneveld (net als ik werkzaam in opdracht van de gemeente Amersfoort en SRO als Sociaal Vitaal docent in Amersfoort) en Mitchell Tollenaar (Sociaal Vitaal docent in Lelystad). Blij was ik ook met Louka Commu (Editor, masterstudent aan de TU Delft).

Deze beweegfilmpjes zijn geschikt voor senioren.Ze kunnen de oefeningen zittend op stoel/ kruk doen of staand. Als je mantelzorger bent of thuiszorgmedewerker/ fysiotherapeut/medewerker van een zorgcentrum of andere hulpverlener, stimuleer de senior en help met het toegankelijk maken van het oefenen met deze filmpjes. Eventueel neem je een laptop mee of tablet als die niet voorhanden zijn bij de desbetreffende senior.
Samen staan we sterk en kunnen we elkaar helpen zo gezond mogelijk te blijven.
https://www.youtube.com/channel/UCkaJfiCn8VAjXzexVYTf72g 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie