Afbeelding
Ajel (pixabay)

Man vrijgesproken van brandstichting in afvalcontainer seniorencomplex

18 juni 2020 om 14:45 Rechtbank

AMERSFOORT De rechtbank Midden-Nederland heeft een 60-jarige man uit IJsselstein vrijgesproken van het tweemaal stichten van brand in een afvalcontainer van een seniorencomplex in Amersfoort. De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijs is dat de man de branden heeft gesticht.

Op zowel 10 als 16 januari van dit jaar ontstond er brand in een inpandige afvalcontainer van het seniorencomplex Euterpestede in Amersfoort. Door rookontwikkeling in de fietsenstalling, waar de afvalcontainers zich bevonden, ging de rookmelder af. De branden in de afvalcontainer werden beide keren op tijd geblust, maar als dit niet was gebeurd had er levensgevaar voor de bewoners van de seniorenflat, die slecht ter been zijn, kunnen ontstaan. Op de camerabeelden is te zien dat de man vlak voor de branden de fietsenstalling betreedt en kort daarna weer verlaat. Op de beelden van 10 januari is tevens te zien dat de man een sigaret in zijn mond had voordat hij de fietsenstalling binnenging.

De rechtbank vindt het opmerkelijk dat de man twee keer in de buurt van de afvalcontainer is gezien vlak voor de branden, maar oordeelt dat dit onvoldoende bewijs is om vast te stellen dat de man ook degene is geweest die de twee branden heeft gesticht. De rechtbank spreekt de man daarom vrij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie