Afbeelding
Jeroen van der Veer

Slachtoffer steekpartij zat weerloos tegen een boom; politie plaats matrixborden

19 juni 2020 om 20:15 Misdaad

AMERSFOORT Een ruzie tussen twee groepen is hoogstwaarschijnlijk de aanleiding geweest van de steekpartij die op dinsdagmiddag plaatsvond op de Ringweg-Kruiskamp. Hierbij werd het slachtoffer meermaals in zijn zij gestoken terwijl hij weerloze tegen een boom zat. Een tweede verdachte is nog op vrije voet en daarom zijn er grote matrixborden langs de weg geplaatst.

door Jeroen van der Veer

In de buurt Kruiskamp spreken meerdere mensen over een langslepend conflict die dinsdag zijn kookpunt bereikte. In de wijk ontstond -opnieuw- een ruzie, waarna het slachtoffer achterna werd gezeten en op de Ringweg-Kruiskamp daadwerkelijk werd aangevallen

Op video's (die in bezit zijn van deze krant, maar te heftig zijn om te tonen) is duidelijk te zien hoe twee personen op de man insteken terwijl het slachtoffer weerloos op zijn billen tegen een boom zit. Veel automobilisten en bewoners van de omliggende flats waren ooggetuigen van het incident en maakten videobeelden. 

Daarop is te zien hoe twee personen na het steken de wijk inrennen. Ooggetuigen stapten uit hun voertuig, blokkeerden de weg en verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. Hij bleek op dat moment zwaargewond en een traumahelikopter werd opgeroepen. Mede door het goede optreden van automobilisten en de toegesnelde hulpdiensten was het personeel van de helikopter niet nodig en kon het slachtoffer met de ambulance naar het ziekenhuis . 

Op dat moment was de politie al bezig met een klopjacht en behaalde snel succes. Een 24-jarige man uit Amersfoort werd in de boeien geslagen en zit nog altijd vast. ,,Een tweede verdachte is nog niet aangehouden", laat de politie desgevraagd weten. Zij konden verder nog niets zeggen over de reden van het steekincident. ,,Het onderzoek naar de toedracht is nog in volle gang. Dus hierover kunnen we nu nog geen uitspraak over doen. Wel hebben wij begrepen dat het slachtoffer buiten levensgevaar is."

Om te achterhalen wie de tweede dader is, zijn er matrixborden geplaatst bij de Ringweg. Op deze manier hoopt de politie getuigen op te sporen en nog meer informatie te krijgen over de steekpartij.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie