Afbeelding
Fred Oosterhuis

Samenwerking moet zorgen voor ontmoetingen in Ketelhuis

15 juni 2020 om 06:26 Nieuwbouw

AMERSFOORT Op gepaste afstand is vorige week dinsdag een krabbel gezet onder de samenwerkingsovereenkomst van Stichting Elisabeth Groen, Bijzondere Gasten, en Kindercentrum Bzzzonder. Hiermee zijn zij de huisgenoten van deze markante plek in Elisabeth Groen, park voor en door bewoners, op het terrein van het oude Elisabethziekenhuis. 

Zij gaan samen een ontmoetingsplek maken voor de wijk. Kinderopvang, horeca en meer, te midden van heel veel groen. De verwachting is dat de eerste wijkbewoners welkom zijn in het najaar van 2020. ,,De samenwerking tussen Stichting Elisabeth Groen als initiatiefnemer en beheerder van het park, Bijzondere Gasten als exploitant van het Parkhuis en Parkhuis Amersfoort BV als de eigenaar van het Parkhuis, is uniek te noemen", schrijft de stichting Elisabeth Groen. ,,In 2013 is een groene inrichting van het voormalig ziekenhuisterrein in het coalitieakkoord vastgelegd. Het plan voor het park voor en door bewoners is vervolgens gemaakt met ruim tweehonderd ideeën uit de stad."

MONUMENT Op initiatief van Siesta (stichting industrieel erfgoed in de stad Amersfoort) is het oude ketelhuis als monument behouden gebleven. Hierdoor ontstond al snel een samenwerking tussen bovengenoemde partijen. Met elkaar willen de samenwerkende partijen straks zorgen voor een plek om te ontdekken, ontspannen en te ontmoeten. Dat doen de partijen door gezamenlijke evenementen en andere activiteiten te organiseren, ruimtes aan elkaar ter beschikking te stellen en de communicatie-uitingen op elkaar af te stemmen. 

Het park is nu al deels toegankelijk. Straks zijn ook de rest van het park en het Parkhuis voor iedereen toegankelijk. Bij het Parkhuis komt een terras, horeca met leerwerkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en kinderopvang. Maar is ook ruimte voor andere initiatieven. 

HUISGENOTEN Initiatiefnemer Marc vanLeent: ,,Het idee is dat we met elkaar een plek vormen waar iedereen welkom is en waar we als huisgenoten elkaar kunnen versterken. Zo zal Stichting Elisabeth Groen een groot gedeelte van het groenonderhoud voor haar rekening nemen. De kinderen van Bzzzonder helpen hierbij. Bijzondere Gasten, die de horeca gaat runnen, kan vervolgens weer koken met kruiden en andere etenswaren uit het park. Maar het wordt ook een baken van rust waar je kunt genieten vaneen verse muntthee alvorens je je aansluit bij je yogaklas of je therapie."

In het Parkhuis is nog plek voor andere huisgenoten. Bij interesse in het huren van een ruimte: www.bijzonderegasten.nl. Aansluiten als vrijwilliger in het park kan via www.elisabethgroen.nl.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie