Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Terrassen in het weekend een uur langer open bij mooi weer

12 juni 2020 om 12:02 Recreatie

AMERSFOORT Op vrijdag- en zaterdagavonden in de periode tot 30 september hebben horecaondernemers in de binnenstad – inclusief het Eemplein en Oliemolenkwartier – bij een temperatuur van 25 graden of hoger de mogelijkheid om hun terras een uur langer open te houden (tot 2.00 uur).

De 25-graden-plusregeling geldt uitsluitend voor terrassen in de binnenstad inclusief de Eemhaven/Oliemolenkwartier van Amersfoort.

Het is niet toegestaan muziek vanuit het horecabedrijf op het terras ten gehore te brengen. Bij overmatige overlast of verstoring van de openbare orde kan de politie het terras onmiddellijk sluiten.

Onder overmatige overlast wordt niet verstaan het normale geluid dat pratende terrasbezoekers produceren, maar wel schreeuwen, het laten draaien van motoren en vergelijkbare zaken.

Op vrijdagmiddag wordt de voorspelling op de gemeentelijke website en het informatiebord bekend gemaakt en kan iedereen vaststellen of de 25 graden Celsius regeling van toepassing is dat weekend. Alleen de informatie op deze website is bepalend voor het al dan niet van toepassing zijn van de 25-graden-plusregeling, ook als daarna een weeromslag plaatsvindt. Eigen waarnemingen of interpretaties gelden niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie